Učna pomoč otrokom do 5. razreda OŠ, Tina Starc

V okviru gibanja A❤️² nudim brezpogojno učno pomoč otrokom do 5. razreda osnovne šole, še posebej pa otrokom s posebnimi potrebami in tistim, ki se morda težje učijo.

Kategorija:

Sem Tina Starc in živim v Ljubljani. Po poklicu sem učiteljica razrednega pouka in imam dodatno strokovno izobrazbo s področja dela z otroki in mladostniki z motnjo v duševnem razvoju. Trenutno opravljam tudi študij Pomoči z umetnostjo, ki k mojemu delu vnaša nova znanja s področja spoznavanja samega sebe ter posledično lažjega delovanja v svetu in odnosih. To znanje pa dobro vpliva tudi na moj poklic in delo. Že skoraj šest let opravljam poklic učiteljice otrok s posebnimi potrebami. V tem času sem pridobila številne dragocene izkušnje, ki mi pomagajo pri podpori otrok na učnem in vedenjskem področju. Četudi je to delo včasih zahtevno, ga opravljam zelo rada.

Nekoč sem zasledila misel, mislim, da je (nekako tako) rekel dr. Perko: V življenju so pomembne tri stvari: urejeni odnosi z bližnjimi, delo, ki te veseli, in to, da si družbeno koristen, da ji nekaj doprineseš. Moje prepričanje je, da bi morali vsi tisti, ki lahko, prispevati delček sebe k lepšemu jutri. Verjamem, da to počne že veliko ljudi na svoj način, vendar je lepo, da obstajajo tudi vidne možnosti pomoči, ki lahko navdihnejo še koga drugega.

Za konec dodajam še eno misel iz knjige Richarda Bacha (Galeb), ki jo je napisala Maša Ogrizek” Kljub vsem tem svetlim sporočilom se zdi danes nujno, da se Jonathanovo slavljenje samouresničitve in odgovornosti za lastno življenje dopolni z načelom solidarnosti in družbene odgovornosti – do vseh tistih, ki zaradi različnih razlogov ne morejo poleteti tako visoko, kot bi si morda želeli.”

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Učna pomoč otrokom do 5. razreda OŠ, Tina Starc”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja